Anmälan sker via mail:harmonihusetgavle@gmail.com eller tfn 070-634 55 66

Kurs i spädbarnsmassage 

Kostnad :1 250:-

Jag har en kurs som börjar nu på onsdag  den 6/3-19  och håller på i 5 ggr….anmälan är möjligt fortfarande….

Ingår kursmaterial:
Skriftlig information med bilder hur massagen går till.
Neutral olja.
Diplom
.

Nu har du möjlighet att boka in dig på kurs i spädbarnsmassage hos Harmonihuset i Gävle!
Kursen vänder sig till dig som har barn från nyfödd ca 1 månad till ca 6 månader.
Detta är alltså en kurs i hur du som förälder får möjlighet till den kärleksfulla bindningen anknytningen till ditt barn och ditt barn till dig. Kursen är uppdelad på fem tillfällen med 60-90 minuter/gång. Jag som instruktör visar på min docka och du masserar ditt barn. Obs att detta inte är en behandling utan att stärka det kärleksfulla band och lära känna ditt barn på och barnet dig… Massagen sker hela tiden på barnets villkor och ska ske i lugn vakenhet och vi frågar alltid barnet om lov. Ett fint sätt att väva in partner på. Om barnet inte vill just vid kurstillfället tittar du på eller masserar på en docka. Du får bland annat lära dig att massera barnets mage och kan på så vis lindra gaser och kolik Att massera sitt barn är vanligt i andra kulturer och denna massage utförs av instruktörer runt om i hela världen och är grundad av Vimala mc Clure. IAIM International association of infant massage. Vill du läsa mer om spädbarnsmassage www.spadbarnsmassage.org
Jag som är privat aktör kan ta emot för kurs tillfällen även kvällstid och vi kan komprimera kursen till enskilda kurstillfällen där jag tar emot enskilda familjer separat. Denna kurs riktar in sig till att vara tillsammans och lära känna ditt nyfödda barn och därför får syskon stanna hemma för att det ska bli så bra kontakt som möjligt. När ni är hemma kan syskon vävas in och det kommer att tas upp på kursen hur detta kan gå till.
Du kommer också att få information om hur du som förälder kan fortsätta massera ditt barn i dess olika utvecklingsfaser. Ett fint sätt att väva in andra nära och kära och att lära känna barnet på. På kursen kan båda parter närvara men obs att endast en av er masserar sitt barn på kurstillfället och den andra tittar på.
Kostnad för kursen är 1250:- och då ingår allt kursmaterial, olja och diplom. Tider för kursen kan vi bestämma tillsammans så det passar för just dig! Välkommen till mig om ni har frågor!
Med värme
Pernilla Halling
harmonihusetgavle@gmail.com
070-634 55 66

 

 

Deltagande

Kursen är uppdelad på 5 gånger och följer IAIM:s riktlinjer för instruktörer för spädbarnsmassage.

Om du får förhinder vid ett kurstillfälle ska kursledare och du tillsammans komma fram till ett nytt tillfälle att gå igenom den missade gången.

Medtag

Badlakan att lägga barnet på och mjuk filt att svepa runt barnet. Ta på dig sköna mjuka kläder.

Vi sitter på golvet och det är viktigt att du känner dig bekväm och avslappnad.

Syftet med kursen

är att stärka bindningen mellan dig och ditt barn och barnet och dig. Att lära känna ditt barn, lyssna in och finnas. Vi har hela tiden barnet i fokus och frågar om lov. Det händer att barnet inte vill och då är det helt ok att bara hålla om, trösta, låta barnet sova…..Om barnet sover kan du se på lyssna och göra rörelserna på en docka eller nalle….Sedan kan du prova hemma i lugn och ro när barnet ger tillåtelse och vill….

Jag som är instruktör visar rörelserna på min docka och kommer att berätta lite mer om spädbarnsmassagens fördelar och positiva effekter vid varje kurstillfälle. Information om oljor, ramsor, barnets olika behov, lindring av gaser, förstoppning och hur man kan fortsätta ju äldre barnet blir mm mm.

Du kan läsa mer om spädbarnsmassage på www.spadbarnsmassage.org

IAIM

International Association of Infant Massage bildades av Vimala McClure och finns i hela världen.

Välkommen till mig om du har några frågor!

Med värme….

Pernilla Halling

 

 

Hjärtligt välkommen!