Ibland händer det….

Att liksom tiden vill säga till dig att du ska vila….Men du lyssnar inte utan bara stretar på…Du sätter dig ner och lyssnar inåt och svaret du får är att du orkar visst lite till…Du tycker ju det är så roligt…Ja, ja det är väl ingenting att hänga upp sig på….Jag lägger väl mig lite tidigare och försöker vila lite extra i soffan…Varför snurrar det så?….Det känns som om att jag inte har vilat fast jag har vilat….Och tröttheten bara ligger där i bakhuvudet och yrseln pågår….Oj vad det piper i öronen och alla ljud känns bara jobbigt höga…en svag känsla av  illamående…..måste stoppa i mig något….Men jag behöver inte något onödigt…sött…måste ju tänka på vikten….

Känner du igen dig? Eller känner du någon som har uttryckt sitt mående till dig?

Så många möten hos oss har efter en stund i samtal uttryckt sitt mående…

Hos oss kan du landa i dig själv och kanske kanske komma till insikt i varför du mår som du gör..Det är ju inte bara att ta bort en enda  sak och vips så är det bra…

När glaset är fullt så är det fullt och när allt har blandat sig med varandra där i ..så är det inte lätt att veta vad det är som har orsakat dina symtom…det är ibland som att man tror att tar man bara bort det här så försvinner det säkert…

Tid tid tid och åter tid….Det som vi oftast inte har …ibland det svåraste att få in på kontot…speciellt den där tiden som vi vill ha till oss själva….och då menas inte den där tiden när du ska träna eller när du ska umgås med dina vänner …..utan tiden när inga prestationer från dig överhuvudtaget ska uppbringas…..

Vad menas med det? Undrar du då….

Jo så här:
OM du hela tiden tänker att det här ska jag göra för mig själv för jag mår så bra av det…Så presterar du….

Om du istället inte tänker att du ska göra något på en hel dag utan bara ska vara med dig själv i dig själv och ta dig tid att verkligen bara vara….
Har du provat att bara vara så någon gång?
Det som menas är att verkligen bara vara och inte ens tänkas på att göra mat eller umgås med någon….bara vara i soffan i sängen i din favoritfåtölj….med en bok eller tidning eller bara lyssna på radio eller tv….
Som om du vore sjuk…säger du då?

Ja det är just det…..

Återhämtning och vila behövs för det mesta och utan prestationer att du ska göra något….

Om du tränar på det….
Då ska du se att det slutar snurra i huvudet och sluta pipa i öronen och att tröttheten ger med sig….

Men att göra det är det svåraste och mest svåra du kan få på recept för du tycker ju att du är oumbärlig och det är bara du som måste och kan göra allt för annars blir det ju inte gjort….
Men du….Om du inte tar hand om dig och du brakar igenom helt och verkligen verkligen blir sjuk…om du inte sätter på dig din syrgasmask…Då kan du inte hjälpa någon till slut…Då i den allra värsta av världar tar stresssen dig till hjälplöshetens land och du blir liggande….Och du vet du…Det är först då som du inser det viktiga i att ta hand om dig!
Så är det!
Det är först när din kropp verkligen inte lyder dig som du inser vad den har gjort för dig!

Vill du att det ska gå så långt?

Du inser väl att stress är farligt! Och då speciellt när ovanstående symtom börjar komma…

Har du redan problem med att minnas saker och du känner dig lite virrig?
Då min  vän är det dags att tänka på dig!

Kram därute!

Ta hand om dig! För det är bara du….faktiskt bara du…som kan ta hand om dig själv…det är du som innerst inne vet….Vad är viktigast? Fantastiska du…..eller att bli ett kolli som bara ligger i apati och orkeslöshet..med värk i alla leder och som verkligen inget orkar och kan….

Jag vet och talar av erfarenhet….Jag har varit där…Och fastän det är många år sedan det hände så är jag mycket mer skör än innan och måste lyssna in mer och mer för varje gång jag får det minsta lilla tecken…För jag vet hur det känns när kroppen inte bär dig och när orkeslöshet och yrsel och värk tar dig!

Bilden är tagen  när jag ligger och bara tänker en dag i återhämtning för mig själv….En av mina favorit positioner och vyer….
Att hämta kraft behöver vi alla! På tusen miljoner sätt….men kom ihåg utan prestationskrav…..

Pernilla