Reiki med Reikiförbundet!

Vi har nu stått på två mässor i höst med förenade Reikiförbundet!

I Solna och i Älvsjö.

Det har varit många fina möten och upplevelsekänslor hos några av de som besökte vår monter.

Att förklara vad Reiki är för dig som inte har hört talas om eller upplevt är en utmaning. Vi mötte många som var fundersamma och nyfikna och förklaringen är i enkla ord:
Personlig utveckling, djup avslappning som leder till energi och som kan ge nya insikter i hur just du ska utvecklas och gå vidare i ditt liv.
REIKI ÄR INGEN TRO PÅ NÅGOT RELIGIÖST
REIKI HANDLAR OM ATT DU SKA KOMMA TILL SJÄLVINSIKT
REIKI HANDLAR OM KROPPENS EGNA LÄKNINGSFÖRMÅGOR
REIKI HANDLAR OM ATT DU SKA TRO PÅ DIG SJÄLV
REIKI ÄR EN REN ENERGIBEHANDLING
REIKI ÄR I NUVARANDE OCH GER DIG SYNEN PÅ ATT DU ALDRIG KAN FÖRÄNDRA NÅGON ANNAN ÄN DIG SJÄLV
REIKI KAN HJÄLPA DIG ATT SLÄPPA DET SOM VARIT SVÅRT OCH GÅ VIDARE
REIKI ÄR STRESSHANTERING
REIKI ÄR BALANSERING AV HELA DIN KROPP

Vi som är initierade och har lärt oss att ge är som en energikanal till något osynligt som vi kan kalla för energivågor. Se oss ungefär som en radiomast som tar emot ljudvågor och signaler för att kunna förmedla. Vi scannar av din kropp på olika ställen  och känner i våra händer var vi ska lägga lite extra påfyllnad eller helt enkelt inte fortsätta hålla som tex vid huvudet eller runt solarplexus där det kan vara extra känsligt ibland. Så väldigt individuellt och här blir det lite svårare och mer avancerat.  Detta är det enklaste sättet att förklara på för mig (Pernilla).

Vad hände på mässorna med de som besökte oss i vår monter då?

*OBS! att innan vi ger Reiki så förklarar vi för alla vad som kan kännas i kroppen. Det kan uppstå värme, kyla, pirrningar i kroppen och det behöver inte vara just där vi håller våra händer. Efteråt är det bra om man tar hand om sig själv och dricker vatten och tar det det lugnt. Det kan även bli en utrensning i kroppen efteråt som kan uppkomma direkt efter eller 1-2 dagar efter…Helt normalt är att det startar upp en process i din kropp som leder till eftertanke och fysiska reaktioner på olika sätt hos oss alla…eftersom vi alla är olika och hur mycket just du har lagrat inom dig…eller tryckt ner….eller inte lyssnat in dig själv…

En kvinna som aldrig hört talas om Reiki men ville prova blev helt tagen och kände sig alldeles lugn efteråt. Hon blev helt imponerad av hur jag kunde känna att hon hade problem med sina fötter eftersom hon inte hade sagt något innan.  Hon ville att en vänninna i hennes sällskap skulle prova och hävdade bestämt att det var jag som skulle ge eftersom ”hon vet vad hon gör, hon är proffsig”
Hennes väninna satte sig och var helt blankt nollställd inför vad som skulle komma och jag förklarade det som kan kännas i kroppen för henne *(som jag har skrivit ovan). När jag kände på hennes huvud var det som att känna myrornas krig under mina händer….Jag förstod att det kunde kännas obehagligt och man kan lätt bli yr eller illamående…så jag släppte ganska på en gång…fortsatte min avkänning av henne och efteråt kunde jag konstatera att det här var en person som absolut måste hjälpa sig själv genom avslappning och att ta hand om sig själv och inte tänka på alla andra och allt annat….Hennes egna behov kom sist av allt och nu hade jag en känsla av att måttet var fullt och hon måste dra i handbromsen…För att kunna hjälpa andra måste man ta hand om sig själv först….Ni vet som syrgasmasken i flygplanet!
Nåväl, det visade sig att kvinnan hade precis sjukskrivit sig för utbrändhet och att hon hade svårt att fokusera sina tankar.

Jaha….tänker du nu….Vad kan det hjälpa att du Pernilla känner detta för den person du ger Reiki till….Det var väl bra att du kände det i dina händer men sedan då?????

Ja det är det som är det häftiga med Reiki….Jag har förmåga att känna var i kroppen det ska fyllas på med energi och gör det med hjälp av de energier jag känner i mina händer…jag vet att det låter konstigt för dig som inte har tro på detta…Men min erfarenhet är att det faktiskt fungerar på de flesta genom att bara slappna av och ta emot. Det som jag känner som givare är väldigt olika. Vi som kan utöva Reiki tar ner energier på olika sätt och det som en givare ser eller gör fungerar kanske inte för en annan….Men ett är säkert att vi har samma kurs och har fått kunskaper i hur vi ska hålla våra händer för att hjälpa till läkning och balans. Just det balans! Det är själva nyckelordet som just jag och Roger använder under våra behandlingar och som vi ständigt arbetar efter…Att ha balans i sitt liv är ju bland det svåraste att hantera….Det är ju oftast det enkla som vi suddar bort i alla måsten vi ständigt lever med…..Som att lyssna till sig själv och verkligen lyssna!
Hur menar jag då?
Individuellt…för var och en…
Ja vad händer om man inte gör det då?
Som ett brev på posten kommer någon sorts reaktion i form av obalans i din kropp….De obalanserna kan yttra sig i smärta på olika sätt…hudåkommor…psykisk ohälsa…Ska jag fortsätta?
Det är som du förstår väldigt olika och sjukdomarna blommar ut beroende på vilka arvsanlag, hur ditt liv har varit i din uppväxt. Till slut kommer allt som du har tryckt ner upp till ytan….på något sätt…

Så det är där vi Reikiutövare kommer in som en hjälpande länk till läkning! Men det är alltid du som gör jobbet och det handlar om hjälp till självinsikt. Jag brukar säga att det är som att skala av en lök…lager för lager och till slut komma in till kärnan där din sanning finns och hur du kan gå vidare i ditt liv och finna din väg till balans! Voila! Personlig utveckling…
Som du förstår är det ingen kvick fix och kräver en hel del från dig själv i självkännedom…men den har du med dig resten av ditt liv och kanske du kan hjälpa dig själv nästa gång du känner att livet snurrar på lite för fort nästa gång…Dra i handbromsen och stanna upp! Lyssna in dig själv!

Om du är nyfiken på att boka in dig på en Reiki behandling hos oss så kan du även få Reiki i din avspänningsmassage eller som konventionell Reiki med kläder på skönt avslappnad liggande på vår massagebänk.

Du som har friskvårdsbidrag kan utnyttja det på Reiki eftersom Reiki är friskvård och godkänd av skatteverket!

Blev du nyfiken på Reiki nu? Hoppas det! Är du sugen på att lära dig Reiki? Det blir ett helt nytt kapitel för sig! Återkommer till det….
Är jag alltid balanserad och mår tipp topp då? Skulle inte tro det…men jag jobbar på det varje dag! För jag ger mig själv Reiki!  Det har blivit min livsstil nu!

 

Ha det gott!

Pernilla