Vardagsgnista…

Vintern kom med buller och bång här i Gävle. Det kom mycket snö som föll på hal is. Själv går jag med icedubs och känner mig rätt så säker när jag hankar mig fram. Så fint det är med snön som lyser upp och gör vintermörkret lite lättare att vara i. Många av oss behöver ta det lugnt så här i vintertid och vissa av oss vill bara liksom gå i ide..precis som björnen och igelkotten och alla insekter som sover på vintern.

Vi måste förstå att det finns en anledning till att mörkret kommer till oss och omsluter oss. Vi behöver vila och ta vara på ljuset när det är framme korta stunder på dagen.

Tyvärr så är inte vår vardag anpassad efter naturen….Den ska rulla på som vanligt med alla arbeten som ska skötas och barn som ska lämnas till förskola och skola. Tider som ska passas på möten och träningar.

När det egentligen skulle vara så att vi skulle anpassa oss mer efter naturen så går vi emot den….för allt måste ju rulla på som vanligt hela tiden i samma stressiga takt i alla årstider hela året….fast på olika sätt…

Det som behövs är ju faktiskt återhämtning för många av oss och det ger vi oss inte tid till….för så är inte vår vardag funtad.

Så hur gör vi då? Vad tycker ni? Ska vi strunta i allt och demonstrera? Sätta upp jag sover skylten och läsa bok och ta sköna promenader  i dagsljus?

Ja livet är inte lätt att få ihop till det bästa….men jag tror faktiskt att du kan om du vill..skapa det utrymme för dig själv där du finner glädje och ge dig själv tid till att upptäcka det lilla i det stora! Det tror jag är nyckeln till allt! Att göra saker som man tycker om…..och så bara att sitta och tänka på allt och ingenting…Man måste faktiskt inte göra saker hela tiden….

Fast det är svårt …..

Med värme

Pernilla